Ontdek leiderschap


 

Leiderschap

Leiderschap is niet alleen weggelegd voor leiders, managers en directeuren. Ieder mens is de leider over zijn eigen leven, werk en relaties. Leiderschap wordt krachtig leiderschap als het van binnenuit komt, je zet jezelf in. Zelfkennis en het leiden van jezelf zijn de basis voor persoonlijk leiderschap en de succesvolle leider. Het 'binnen' op orde hebben, is de basis om buiten je klus te kunnen klaren. Met persoonlijk, intern leiderschap geef je het externe leiderschap vorm.

Leiderschap vraagt weten wie je bent en impliciet weten wie je niet bent. Je leiderschap krijgt vorm en betekenis in contact met jouw omgeving. Je ziet je leiderschap gespiegeld door de respons die je krijgt uit je omgeving. Mensen volgen je gemakkelijker als je buiten doet wat je binnen ervaart. Als je openheid verwacht, open je jezelf. Als je verandering verwacht, ben je verandering. Dat is congruent handelen. Je straalt vertrouwen, ontspanning en rust uit, ook in moeilijke omstandigheden.
Het Ontdekkingsbedrijf draagt bij aan groei in persoonlijk leiderschap en de ontwikkeling van effectief leiderschap. Trainingen die ik daarvoor aanbied, zijn:

- persoonlijke effectiviteit
- in je kracht met NLP
- de effectieve leider
- vrouw en leiderschap

In deze trainingen verkrijg je door zelfonderzoek inzicht in jouw persoonlijke manier van leidinggeven en leidingnemen, waarnemen, denken, voelen, communiceren en handelen. Met bewustwording leg je de basis voor verandering en groei. Je wordt effectiever in je handelen, communiceren en besluitvorming. Je invloed en zelfvertrouwen nemen toe.